Acties: Meest gebruikt > Notitie > Opslaan en openen

In Mind Express kan je notities gebruiken. Een notitie kan bestaan uit een reeks symbolen, uit tekst of uit beide.

De gebruiker kan op verschillende manieren inhoud uit een notitie kopiëren naar het geheugen van een vakje en later deze inhoud terughalen uit dat geheugen naar de notitie:

Actie Beschrijving Instellingen
Opslaan in vakje De gebruiker kiest eerst Opslaan in vakje om de notitie te kopiëren en vervolgens op een leeg vakje om er de notitie in te plakken (de gebruiker mag dit vakje wel opnieuw gebruiken om dit opnieuw te doen). De volledige tekst wordt samengevoegd tot één label en enkel de drie eerste figuren worden geplakt. De gebruiker kan deze actie ook annuleren als de actie Opslaan annuleren beschikbaar is.
Opslaan De gebruiker kiest Opslaan en selecteert een vakje dat niet leeg is om de notitie op te slaan in het geheugen van dat vakje. (Met de actie Openen kan hij of zij de opgeslagen notitie weer openen in het notitievakje.)
Openen (De gebruiker kiest Opslaan en selecteert een vakje dat niet leeg is om de notitie op te slaan in het geheugen van dat vakje.) Met de actie Openen kan hij of zij de opgeslagen notitie weer openen in het notitievakje. De gebruiker kan deze actie ook annuleren als de actie Opslaan annuleren beschikbaar is.
Opslaan als 'x' De gebruiker slaat de notitie op in het geheugen van het vakje met de actie Opslaan als 'x' met 'x' een zelf gekozen naam. Hij of zij kan dan op een later tijdstip de notitie openen door het vakje te kiezen met de actie Openen 'x' als voor 'x' dezelfde naam ingesteld werd. In het veld Geef een naam op voer je dezelfde naam in als de naam die je invult in het analoge veld bij het vakje met actie Openen 'x'.
Openen 'x' De gebruiker opent een eerder opgeslagen notitie in het vakje met de actie Opslaan als 'x' waar voor 'x' dezelfde naam ingesteld werd. In het veld Geef een naam op voer je dezelfde naam in als de naam die je invult het analoge veld bij het vakje met actie Opslaan als 'x'.
Opslaan in vakje met ID De gebruiker kopieert de notitie en plakt ze onmiddellijk in het vakje met de ingestelde ID. De volledige tekst wordt samengevoegd tot één label en enkel de drie eerste figuren worden geplakt. In het veld Geef de ID van het vakje vul je de ID in van het vakje naar waar de notitie moet worden gekopieerd als de gebruiker het vakje kiest met de actie Opslaan in vakje met ID.
Opslaan annuleren De gebruiker annuleert de actie Opslaan of Opslaan in vakje.